Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    xray is offline Plastic
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Manchester England
    Posts
    14

    Default solidworks to edgecam ??

    Hi all,


    I have version 9.75 of Edgecam (sad I know but its just for now..) lol
    and I have Solidworks 2010...

    I have a licence for solid machinist 2 in edgcam 9.75.

    Can I import parts or solids from soildworks to machine?

    I have tried but with noo success.

    What am I doing wrong if anything?

    Any help much appreciated as this is driving me insane !!!.

    Thanks :-)

  2. #2
    alphonso is offline Stainless
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Republic of Texas
    Posts
    1,540

    Default

    The import file/program in your Edgecam is not updated to open Solidworks 2010. I suspect that the updates are tied to each release and can't be applied to older versions. Maybe if maintenance is current it might, but then you wouldn't be running 9.75 would you?

  3. #3
    xray is offline Plastic
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Manchester England
    Posts
    14

    Default

    for now Im just waiting for the managment (who are sooooo slow) to get the maintinace sorted and an upgrade sorted.
    Until then I'm trying my best to get by..

    What format would be best for edgecam?
    Could I translate it another way?


    Thanks for the Info man :-)

  4. #4
    Mud's Avatar
    Mud
    Mud is offline Diamond
    Join Date
    May 2002
    Location
    South Central PA
    Posts
    10,508

    Default

    Quote Originally Posted by xray View Post
    What format would be best for edgecam?
    Could I translate it another way?
    Save the SW model as a STEP file, and read it into Edgecam as STEP. Works fine for us with Solid Edge files of the wrong version.

    Edit - I think we switched to Parasolid .X_T files.

  5. #5
    len_1962's Avatar
    len_1962 is offline Stainless
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    tempe,arizona,usa
    Posts
    1,239

    Default

    Quote Originally Posted by Mud View Post
    Save the SW model as a STEP file, and read it into Edgecam as STEP. Works fine for us with Solid Edge files of the wrong version.

    Edit - I think we switched to Parasolid .X_T files.
    you also may have to use a older version of the parasolid form SW.

    when saving from SW in the lower right corner is a options button, push it and it go to the page where you can select the older ones. it may have to be trial and error, but if you look at it is pretty much a number per release of SW, so the top on is for SW2010 the next SW2009 and so on.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •