What's new

Search results

  1. T

    hardinge xv710 atc issue

    Should probably be in b'port/hardinge area , but that seems to be primarily knee mills . Anyway, I have a shuttle type atc that won't cooperate. It will start the toolchange....z postion, spindle orient, shuttle moves into position....then just stops. It doesn't alarm out even tho it's timed...
  2. T

    Excessive noise only in x axis

    Thanx Paul, I will. Mebbe I can get mainteneace to switch encoders while I'm keeping other stuff running. See if I can make this whole TEAM concept work for me ;) lol
  3. T

    Excessive noise only in x axis

    Did all the checks except the encoder. Have a little backlash in x and noticed whith a tenth indicator that when switching direcions in handwheel mode, set to tenths, it takes at least five "clicks" when switching directions, before th NEEDLE moves . Ballscrew is turning. But the push test only...
  4. T

    Excessive noise only in x axis

    Linear and it's cutting square....... The machine is a 2006 also
  5. T

    Excessive noise only in x axis

    Thanx fellas. I will definately check this stuff out. Pretty sure on the backlash but I will check again along with thrust bearings.
  6. T

    Excessive noise only in x axis

    Hi guys, I have Hardinge/bridgeport XV710 that is giving us alot of chatter when side milling........but only when cutting in the x axis. Doesn't matter if it's a rough or finish cut it still squawks to some degree. Not excessively long tools, good endmills, type of stock doesn't matter, and...
Back
Top