New DX32 User questions
Close
Login to Your Account
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Burnet, Texas
    Posts
    17
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    0

    Default New DX32 User questions

    Hello All,
    I'm retiring! Just sold my Haas VF2, etc. However; I still have one product that I drill for a customer, so I purchased a V2XT DX32. Lots to learn, but I have my basic program working.

    I have tried programming spindle speed, but it doesn't change anything, have to start the spindle manually. I can't find an Auto-S setting anywhere, so I'm wondering if my machine is Boss 8 version. Anyone know how to identify which version it is? Can the version be upgraded?

    I think I have all the manuals. I don't recall seeing how to do a full backup, can anyone tell me how to do that? This machine has the solid state drive; I believe running on a 512M PCMCIA card.
    Thanks,
    Don

  2. #2
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Fort Wayne, IN
    Posts
    616
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    687
    Likes (Received)
    225

    Default

    Pictures? Of the console and of the front of the head?

    Jon

  3. #3
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Burnet, Texas
    Posts
    17
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    0

    Default



    First time posting image, we'll see if this works.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Burnet, Texas
    Posts
    17
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    0

    Default

    I tried using T1M6 to initialize T1 height offset, but the program stops immediately and shuts off the spindle. Anyone know if just a T1 might work and how to state it?

  5. #5
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Fort Wayne, IN
    Posts
    616
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    687
    Likes (Received)
    225

    Default

    Yup, its a V2XT. If you got the manuals, the answer to your question should be in there.

    Unfortunately I know how to fix these, not run them.

    Jon

  6. #6
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Burnet, Texas
    Posts
    17
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    0

    Default

    Thanks Jon. Are you saying that the V2XT and Boss are two different machine versions? I know nothing about the different models or controls they have used.

    Unfortunately, the manuals pretty much don't give examples, so it seems to be left for guesswork. But since you said you work on them... I've put in speed numbers in the program but all I'm getting is air blowing out of a hole in the valve body in the rear and no speed change. I'm assuming I need to pull the valve body to see if the solenoid slide is hanging up. Do you happen to know what the signal voltage is on the solenoids? I have some new 12V units around and could just bypass through a new one.

    Thanks,
    Don

  7. #7
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Fort Wayne, IN
    Posts
    616
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    687
    Likes (Received)
    225

    Default

    The operations and programming manual would have all of that. On the V2XT, the speed is changed (I am pretty sure, I have never had to repair the speed change part of a machine) via pneumatic controls. So if you are getting air blowing out of something, it seems like you have found the issue.

    Jon


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •