Tree VMC500 A2100(PC2100) control issue
Close
Login to Your Account
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Join Date
    Sep 2017
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    New York
    Posts
    18
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    2

    Default Tree VMC500 A2100(PC2100) control issue

    So I have a tree cnc mill with the pc2100 control which I have read is basically a A2100 control. Machine hasnít been used in about a year it was in working order when I bought it. But when I fired it up I get through the initialization screen checking the mouse and keyboard and everything. But after that I get a operating system not found error. I have tried a bunch of different thing but have had no luck. I tried an old hard drive that came with the machine and same error. Iím assuming itís the hard drive but I would love it not to be and be like the power supply or something cheap. Anyone ever have this issue or have some ideas for me.
    Thank you.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Kansas
    Posts
    7,410
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    424
    Likes (Received)
    3393

    Default

    just went through this with a journeyman 250. The first thing to do is pull all the cards out of the control and reseat them. That solved my control issues.

    See my post from a couple of weeks ago in the CNC section for input from other users.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2017
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    New York
    Posts
    18
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    2

    Default

    Iím going to give that a try today also I found the servo drives had glass fuses with broken holders so they arenít contacting the wire so Iím going to fix that too. I also didnít have my air hooked up I doubt thatís it but Iím going to try that also today. When I hit the green power up button you hear the contactor but when I release it you hear the contactor let go also so Iím not sure what would cause that yet.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2017
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    New York
    Posts
    18
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    2

    Default

    So I reseated drives fixed the fuse issues still nothing. I’ve read about an m20 contactor that people have problems with anyone know about this I hear it click when I hit power on but it clicks again when I let go. I am getting a new hardrive next week and I’ll see if that changes anything.

  5. #5
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Kansas
    Posts
    7,410
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    424
    Likes (Received)
    3393

    Default

    Take the cards out of the control unit and reseat the control cards, hard drive cables, and power cables. If it can be detached, detach it and reseat it.


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •