calmotion lan usb fadal problems
Close
Login to Your Account
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Join Date
    Nov 2018
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    Minnesota
    Posts
    19
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    21
    Likes (Received)
    4

    Default calmotion lan usb fadal problems

    Hi i'm new to this posting stuff but been lurking for a while, but now i need help.
    I have a calmotion lan-usb installed on a 4020 with -5 boards in it. problem is i can load the program to the sd card on the lan-usb but it will only transfer about 330 lines and then it just stops. I have tried many different programs, same results. the machine will load by the serial every time no errors. using a ftp file transfer. use a calmotion usb on a mori sl 25 and it has worked flawless. any one else?

  2. #2
    Join Date
    Jan 2015
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    Missouri
    Posts
    971
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    210
    Likes (Received)
    592

    Default

    Type cd,10 enter
    Type DNCX,(file name)
    Type .nc
    Type +
    That will load the file for drip feeding a large file



    Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

  3. #3
    Join Date
    Nov 2018
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    Minnesota
    Posts
    19
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    21
    Likes (Received)
    4

    Default

    the programs will load just fine into the memory through the serial,so i would think it should load through the lan or usb. the machine memory is empty. 16 mg available

  4. #4
    Join Date
    Jan 2015
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    Missouri
    Posts
    971
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    210
    Likes (Received)
    592

    Default

    Are you wanting it. In the memory for some reason? If so after cd,10 type ta,(file name ).nc+


    Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

  5. Likes Turbowerks liked this post
  6. #5
    Join Date
    Jan 2015
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    Missouri
    Posts
    971
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    210
    Likes (Received)
    592

    Default

    Should of been cd,10 enter then ta,(filename).nc+
    Should do it
    I never load to machine memory it just fills it up and slowed it down


    Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

  7. Likes Turbowerks liked this post
  8. #6
    Join Date
    Apr 2016
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    Arizona
    Posts
    271
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    230
    Likes (Received)
    122

    Default

    I had a similar problem and solved it by lowering the baud rate a little. That was with a machine with -2 boards, so YMMV.

  9. Likes Turbowerks liked this post
  10. #7
    Join Date
    Nov 2018
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    Minnesota
    Posts
    19
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    21
    Likes (Received)
    4

    Default

    Quote Originally Posted by carbonbl View Post
    I had a similar problem and solved it by lowering the baud rate a little. That was with a machine with -2 boards, so YMMV.
    This worked for me too ! Thanks for the reply changenge from cd,10 to cd,9 workes like a dream. Wonder why Glen Never mentioned this? I would think he would have run into this before. thanks again. Scott


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •