Coolant & Work Light Shutting Off?
Close
Login to Your Account
Likes Likes:  0
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Houston,TX USA Earth
    Posts
    157
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    28
    Likes (Received)
    60

    Default Coolant & Work Light Shutting Off?

    A pretty strange one here. I have a Takumi V11 vertical mill with a Fanuc Oi-MD control. My issue is the coolant and interior work light will both shut off instantly once a spindle speed or feed/rapid command is issued. This happens in auto as well as MDI. The problem is persistent and is not random, happens every time without fail. This machine is only a few years old and the problem only started yesterday.

    I cannot find any short, the relays in the electric enclosure are fine (green lights), do not see any loose connections, etc. Also no alarm comes up on the control. Once off I cannot manually turn the coolant or work light back on without a power down/re-boot of the machine.

    I had a tech out yesterday looking at it and he could not find any fault.
    Any help to lead me in the right direction would be much appreciated.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2014
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    Washington
    Posts
    4,385
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    803
    Likes (Received)
    2362

    Default

    Do the outputs that activate the light and coolant originate in the same I/O board or module? If so, I'd start looking there to see if the outputs are going low when the trouble occurs.


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •