Emcoturn 120 problem
Close
Login to Your Account
Likes Likes:  0
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Join Date
    Nov 2014
    Country
    BELGIUM
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    0

    Default Emcoturn 120 problem

    Hello everyone ,

    When I turned my Emcoturn 120 controller on this week I heard a sissing sound coming from inside the emcotronic tm 02. I immediately noticed a burned smell so I removed the back cover from the controller.
    I saw that there was a small resistant that got burned on a circuit board so I removed the board and brought it to a electronic shop to get the circuit board cleaned and fixed.(They replaced a bunch of other componends too)
    When I put everything together and turn the machine on I always get an alarm that says; coolant pump overload ( alarm 080)...and even when the pump is not activated.

    The machine has no thermal protection on the pump that can be switched back so I guess that the problem is still in the circuit board.


    So maybe there are people here that own a emcoturn 120 and experienced the same problem?


    Thanks , Jury

  2. #2
    Join Date
    Jun 2015
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    Colorado
    Posts
    390
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    880
    Likes (Received)
    146

    Default

    Have you checked that the pump is operational? Check the motor for shorts.


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •