Haas macro engraving problem
Close
Login to Your Account
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Join Date
    Nov 2018
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    California
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    1

    Default Haas macro engraving problem

    My shop using mostly Haas vf mill and we have big problem with the serial number engraving portion. The machine can not make two number 0 next to each other. Like 1100 and it will alarm out. So we have to skip to the next number which is 1101 . This is very frustrated. Any body know how to fix this? Thank you. Btw it happened to all the control of haas from old to the newest one

  2. Likes tteitgen liked this post
  3. #2
    Join Date
    Jan 2015
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    California
    Posts
    687
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    102
    Likes (Received)
    356

    Default

    All of the machines are wrong, hmm. Care to post come code from your program?

  4. #3
    Join Date
    May 2005
    Location
    CA
    Posts
    1,121
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    8
    Likes (Received)
    280

    Default

    Maybe it needs a "." (point) after the second zero.

  5. #4
    Join Date
    Jul 2016
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    Indiana
    Posts
    232
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    2
    Likes (Received)
    31

    Default

    What is the alarm?

  6. #5
    Join Date
    Nov 2018
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    California
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    1

    Default

    The way we did was putting the first number and last number in offsetpage and that how the macro do the engraving. Ex : we put .1090 for the 1st part and .1100 for the last one. So when we at the last part the machine would alarm out cause 1100 has two 0 and only run 11 and stop right there without finishing the 00 . So my question is do i have to fix the number that i put in offset page or do i have to fix the macro ?

  7. #6
    Join Date
    Nov 2018
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    California
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    1

    Default

    Quote Originally Posted by friesen View Post
    What is the alarm?
    Alarm said something about macro.

  8. #7
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    PA
    Posts
    1,464
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    190
    Likes (Received)
    407

    Default

    Quote Originally Posted by Spiros1 View Post
    The way we did was putting the first number and last number in offsetpage and that how the macro do the engraving. Ex : we put .1090 for the 1st part and .1100 for the last one. So when we at the last part the machine would alarm out cause 1100 has two 0 and only run 11 and stop right there without finishing the 00 . So my question is do i have to fix the number that i put in offset page or do i have to fix the macro ?
    While I don't know the exact macro program you a running it sounds like it may be a problem with the control reading ahead and alarming. This can cause issues with probing as well and HAAS recommends turning off look ahead for probing macros, maybe try turning it off just before the engraving.
    Here is a video explaining it. Then again it may not be your problemm at all.

    I would watch the entire thing. good tips at the end.



    Limiting Block Look-Ahead when using Macros – Haas Automation Tip of the Day - YouTube


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •