Haas VF2 Parameters Needed
Close
Login to Your Account
Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Join Date
    Apr 2018
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    Missouri
    Posts
    11
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    1
    Likes (Received)
    1

    Default Haas VF2 Parameters Needed

    Hey Guys,
    We're having an issue with our 1996 Haas VF2 and all signs point to us having a parameter setting wrong. We replaced the CPU board and our parameters were lost in the process. Haas hasn't been able to help so far. Does anyone have access to a VF2 with Vector Drive that they can export parameters from? If you can't export them, maybe you could check a few key ones for us? We're getting desperate - Thanks.
    Last edited by sleepsfortheweak; 05-21-2018 at 09:28 PM. Reason: Add more machine info

  2. #2
    Join Date
    Apr 2014
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    California
    Posts
    839
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    1073
    Likes (Received)
    552

    Default

    what year? I think I have a set for 1998 with vector drive saved on the confuser at the shop. IIRC it's for what they call a C version. Wired 4th, auger, floppy, gearbox, 7500rpm.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2018
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    Missouri
    Posts
    11
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    1
    Likes (Received)
    1

    Default

    Thanks for your reply. It's a 1996. It was upgraded in 2002 with the vector drive, and I'm willing to bet the parameters are similar if not identical between 96 and 98. Either way, I'll be much closer than I currently am. If you could send them, we'd really appreciate it.

    For more info on this machine saga see this post.

    Thanks.

  4. #4
    Join Date
    Apr 2018
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    Missouri
    Posts
    11
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    1
    Likes (Received)
    1

    Default

    Thanks for your reply. It's a 1996 with auger, floppy, gearbox, 7500rpm as well. It was upgraded to vector drive in 2002. I'm willing to bet the parameters are similar if not identical between 96 and 98. Either way, I'll be better off than I am now. If you could send them, we'd really appreciate it. Just doing the comparison between a known-good set might solve our problem. I linked to the issue in another post, but I think it's pending moderation or otherwise disappeared.

  5. #5
    Join Date
    Apr 2014
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    California
    Posts
    839
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    1073
    Likes (Received)
    552

    Default

    PM me your email, and I'll send it.
    IIRC I downloaded the file just before I sold it. You can look at it, or perhaps save the version you have, re-name the one I send you with the correct serial number, and just reload it.
    Hope it works......
    I think i also have the settings, and will send that too.

  6. #6
    Join Date
    Apr 2018
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    Missouri
    Posts
    11
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    1
    Likes (Received)
    1

    Default

    Anything could help, thanks. Email PM'd.

  7. #7
    Join Date
    Apr 2014
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    California
    Posts
    839
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    1073
    Likes (Received)
    552

    Default

    Will do - just have to remember... (chemo brain, combined with can't remember stuff, combined with getting old)

  8. Likes sleepsfortheweak liked this post
  9. #8
    Join Date
    Apr 2018
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    Missouri
    Posts
    11
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    1
    Likes (Received)
    1

    Default

    Thanks eaglemike. With your params to look at, I think we've finally got this thing back online. My best guess is that the root of the problem was our spindle was programmed for 10,000RPM when it was a 7,500RPM. Copying over your 7,500 parameters has got the machine running better than it has since we replaced the CPU board. I still can't quite believe it, but I think this damn thing is finally off my plate. Thanks again!

  10. Likes eaglemike liked this post
  11. #9
    Join Date
    Apr 2018
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    Missouri
    Posts
    11
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    1
    Likes (Received)
    1

    Default

    FYI, here's the thread I started originally trying to solve this problem with our machine:

    HAAS VF-2 - Intermittent Spindle Reference Signal Missing Error

  12. #10
    Join Date
    Apr 2014
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    California
    Posts
    839
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    1073
    Likes (Received)
    552

    Default

    Quote Originally Posted by sleepsfortheweak View Post
    Thanks eaglemike. With your params to look at, I think we've finally got this thing back online. My best guess is that the root of the problem was our spindle was programmed for 10,000RPM when it was a 7,500RPM. Copying over your 7,500 parameters has got the machine running better than it has since we replaced the CPU board. I still can't quite believe it, but I think this damn thing is finally off my plate. Thanks again!
    That is AWESOME! So great when things finally work.

  13. #11
    Join Date
    Mar 2020
    Country
    MEXICO
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    0

    Default help parametre

    Quote Originally Posted by eaglemike View Post
    PM me your email, and I'll send it.
    IIRC I downloaded the file just before I sold it. You can look at it, or perhaps save the version you have, re-name the one I send you with the correct serial number, and just reload it.
    Hope it works......
    I think i also have the settings, and will send that too.


    could you help me with the parameters

    [email protected]


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •