Haas VF4 4th axis
Close
Login to Your Account
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    Jan 2020
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    Wisconsin
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    1
    Likes (Received)
    0

    Default Haas VF4 4th axis

    The 4th axis on a older haasVF4 17 pin brushed motor is causing a over temp while it sits idle. It has a magmotor brushed motor and the brushes are good. The head itself doesn't seem to have any bearing issues. The motor does get very hot to the touch. Has anyone else had this problem ? I'm assuming a bad motor but it megs out fine

    Thanks

  2. #2
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    poulsbo, wa, usa
    Posts
    910
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    67
    Likes (Received)
    393

    Default

    you might check your setting in the controler? I would think the power setting change with what 4th axis you set the control up with and also any servo motor I have had dealing with runs the power up hi to move the axis then reduces the power WAY down when its just parked ,, if your power was still up it would heat up a motor fast ,,

  3. Likes saubart_ liked this post
  4. #3
    Join Date
    Aug 2007
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    Idaho
    Posts
    1,142
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    97
    Likes (Received)
    181

    Default

    I had a 5c rotary that did something like that, somewhere along the line the motor got knocked hard enough to shift it some, long story short we loosened four 10-32 screws that held the motor to the indexer, let it find its center, retightened it and it's good now.


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •