Need help for Mori Seiki SL-4
Close
Login to Your Account
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Join Date
    Dec 2019
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    Massachusetts
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    1
    Likes (Received)
    0

    Post Need help for Mori Seiki SL-4

    I have the problem with machine Mori Seiki SL-4 CNC machine
    The power ON and the hydraulic work but the drive it work but the contactor not active
    and the coil for the relay not active and No alarm in the control
    I need the support for that
    Thank you.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2014
    Country
    CANADA
    State/Province
    Ontario
    Posts
    804
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    804
    Likes (Received)
    161

    Default

    Hi does it have a fanuc 6T control? If it does you have to hit the CON button once then wait a few seconds and push it again.

  3. Likes solidworkscadman liked this post
  4. #3
    Join Date
    Jun 2011
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    New Jersey
    Posts
    917
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    548
    Likes (Received)
    351

    Default

    Correct.
    After Main on, then Power on, then "Control On" to fire up the CNC.
    The rule is three buttons on, three buttons off.

  5. #4
    Join Date
    Dec 2019
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    Massachusetts
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    1
    Likes (Received)
    0

    Default

    Good morning
    The technician from Fanuc coming and test all Fanuc board 6T and I have the same problem
    I test the push the button 2 time but the same problem.

  6. #5
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Long Island, New York
    Posts
    642
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    254
    Likes (Received)
    94

    Default

    Quote Originally Posted by Mou View Post
    I have the problem with machine Mori Seiki SL-4 CNC machine
    The power ON and the hydraulic work but the drive it work but the contactor not active
    and the coil for the relay not active and No alarm in the control
    I need the support for that
    Thank you.
    I'm not exactly sure what you're saying here but I think we had a similar problem with an SL-2 and it ended up being the main breaker.
    One leg wasn't making contact because it was old and worn out. Part of the machine would power up but we couldn't power it up all the way.
    You can check by checking all 3 legs going in to and out of the breaker and make sure they're all getting power.

    The way the breaker was made though, was good because I was able to take it apart and shim the bad contactor in there until a replacement arrived.

    Hope that helps.

  7. #6
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    MASS
    Posts
    963
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    412
    Likes (Received)
    302

    Default

    I have a few fanuc 6t boards if you end up needing one,

    I just scrapped a couple machines that ran good and kept the boards

    Ill give you a much better deal then buying from fanuc


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •