Failure 840D Sinumerik "All lights flashing"
Close
Login to Your Account
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Join Date
    Nov 2005
    Country
    UNITED STATES
    Posts
    48
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    57

    Default Failure 840D Sinumerik "All lights flashing"

    Hello,

    Help please!

    The controller (840D Siemens).on my Deckel Maho has failed. I turn on the main power and immediatly, all of the lights are flashing (one yellow light at each button). The control tries to load but there is a message "Foreign applications won't perform DDE method or operation" at the end of the load it says: "communication to NC error".

    Ideas???

    Thanks,
    Chuck

  2. #2
    Join Date
    Apr 2005
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    South Carolina
    Posts
    1,159
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    8
    Likes (Received)
    35

    Default

    Have you checked to see if parameters are still in the control? (Bad back up battery)

    What machine is this control attached to?

    Regards
    DD

  3. #3
    Join Date
    Nov 2005
    Country
    UNITED STATES
    Posts
    48
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    57

    Default Which machine?

    Quote Originally Posted by deckeldoctor View Post
    Have you checked to see if parameters are still in the control? (Bad back up battery)

    What machine is this control attached to?

    Regards
    DD
    Thanks for your ideas. I do not know how to check to see if the parameters are still there
    The machine is a 1999 DMC 103V

    Thanks,
    Chuck

  4. #4
    Join Date
    Nov 2005
    Country
    UNITED STATES
    Posts
    48
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    57

    Default Help Please ! ! ! !

    Quote Originally Posted by Chuck from Detroit View Post
    Hello,

    Help please!

    The controller (840D Siemens).on my Deckel Maho has failed. I turn on the main power and immediatly, all of the lights are flashing (one yellow light at each button). The control tries to load but there is a message "Foreign applications won't perform DDE method or operation" at the end of the load it says: "communication to NC error".

    Ideas???

    Thanks,
    Chuck
    Any more ideas?

  5. #5
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    ct
    Posts
    544
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    114
    Likes (Received)
    66

  6. Likes Hacksaw116 liked this post
  7. #6
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    California, USA
    Posts
    35
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    30
    Likes (Received)
    3

    Default

    Yep it looks like you have to reset the nck. You gotta get that 7 segment display to read a 6. Then you know its working and can initialize with the plc correctly.

    I just had this problem last week. It is critical to have nck and plc backups to restore to after you reset nck. Also make sure tool pocket one is parked in front of tool gripper or you will have to dial in the toolchanger which is a PITA.

    The cause is the nck battery failure usually... The vram holding the data gets lost 30 mins after power is shut off on our machines.

    Let me know how it goes!

    http://www.automation.siemens.com/WW...22&Language=en
    Link for that issue I dealt with last week...
    Last edited by Hacksaw116; 09-02-2011 at 05:12 PM. Reason: added link


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •