Gildemeister CTX 410 Chip Conveyor Won't Go Forward
Close
Login to Your Account
Likes Likes:  0
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Sarnia, Ont. Canada
    Posts
    12
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    0

    Default Gildemeister CTX 410 Chip Conveyor Won't Go Forward

    Our Gildemeister CTX 410 chip conveyor has stopped working, it is giving an alarm,(2159)"chip conveyor monitor triggered". The conveyor will go in reverse when the reverse jog button is held down, but will mot go forward.

    Does anyone have any input as to how to fix this issue?

    Thanks, Dave

  2. #2
    Join Date
    Oct 2016
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    Iowa
    Posts
    42
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    9

    Default

    We get that alarm on our CTX if it gets plugged up with chips. There is a switch on the conveyor that trips when it overloads. Flip it to Off and back On and try again.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    vacaville ca
    Posts
    581
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    92
    Likes (Received)
    154

    Default

    check for a stuck switch. one of the conveyors had a switch to the overload clutch that would tell the lathe the clutch was being engaged. but after cleaning the plunger switch was gummed up with coolant and wouldn't spring back to the working position. Cleaned all the coolant/oil residue and freed the mechanism and all was working


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •