Mitsubishi wire EDM CX20
Close
Login to Your Account
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Join Date
    Sep 2016
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    Texas
    Posts
    40
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    1

    Default Mitsubishi wire EDM CX20

    Problem with Contact On alarm as soon as machining is activated manually or by program What could be potential solution. ?

  2. #2
    Join Date
    Sep 2016
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    Texas
    Posts
    40
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    1

    Default

    Any feedback.? I disconnect and connected after testing one by one the cables that goes to upper and lower heads. I play with Di water resistivity. No change. Same alarm if contact after M84 (machining) is enable.

  3. #3
    Join Date
    Jul 2020
    Country
    SPAIN
    Posts
    51
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    1
    Likes (Received)
    10

    Default

    Hi, possibly your problem comes form generator. Some PCB could be broken.

    One simple test that you can perform is to enter a technology with IP higher than 4, and press fluid-wire-machining if there's contact try to input a technology with Ip 3 or lower. With Ip3 or lower is working sub unit so if there's no contact probably your problem is on the main units.

    Let me know, best Regards.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2016
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    Texas
    Posts
    40
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    1

    Default

    Thank you for your advice. I will try tomorrow and post the result.

  5. #5
    Join Date
    Sep 2016
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    Texas
    Posts
    40
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    1

    Default

    Quote Originally Posted by Rocha View Post
    Thank you for your advice. I will try tomorrow and post the result.
    STILL NO SOLUTION. REPLACED KOSB BOARD AND NOW CONTACT TURN ON AFTER WIREFEED BUTTON IS ON,
    ONLY 24 VDC ARE ON TERMINALS 105-106 OF POWER SUPPLY. X1-X2 NO POWER AND VO-N150 NO POWER.
    IN OTHER MACHINE VOLTAGE are 24vdc on 105-106, 77 on x1-x2 and 12 on vo-N150,TALKING ABOUT POWER SUPPLY

  6. #6
    Join Date
    Apr 2018
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    North Carolina
    Posts
    7
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    1

    Default

    I ran a CX for almost 10 years and occasionally it would give the contact light if my RA level was high. It was never extremely high but the way I got it to stop was to change out the tank.


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •