only get 25% rapid
Close
Login to Your Account
Likes Likes:  0
Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Join Date
    Sep 2008
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    Florida
    Posts
    369
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    30
    Likes (Received)
    97

    Default only get 25% rapid

    Hello,
    We just got a used Haas that seems to be in pretty good shape. However, regardless of setting 10 and rapid overrides on the front panel, it only rapids at 25%. Doors are closed, so it's not that. Any ideas? Is there a parameter to limit rapid? A G or M code?

  2. #2
    Join Date
    Dec 2008
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    New York
    Posts
    10,339
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    2681

    Default

    Quote Originally Posted by rainman View Post
    Hello,
    We just got a used Haas that seems to be in pretty good shape. However, regardless of setting 10 and rapid overrides on the front panel, it only rapids at 25%. Doors are closed, so it's not that. Any ideas? Is there a parameter to limit rapid? A G or M code?
    .
    .
    on a Fanuc 15 control i changed parameter to limit rapids from 470 to 400 ipm but if on 25% it would be at 100 ipm, at 50% it would be 200 ipm

  3. #3
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Hillsboro, New Hampshire
    Posts
    9,222
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    2187
    Likes (Received)
    6383

    Default

    There's a forced 25% rapid override when there's a toolchanger restore, I don't know if it can be continually triggered by some other event or internal fault/logic.

    Try to get hold of Haastec, he probably can direct you to error codes or condition readings in diagnostics.

  4. #4
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Estonia
    Posts
    726
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    198

    Default

    Or perhaps there's a parameter of "load on table". I.e. robodrill has special setting for loads over 200kg.

  5. #5
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Staten Island NewYork USA
    Posts
    3,851
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    1148
    Likes (Received)
    1892

    Default

    r U sure it's 25% and not 50% as 50% rapids max is a setting.

  6. #6
    Join Date
    May 2014
    Location
    ca, US
    Posts
    300
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    81

    Default

    What year VF-1? My 1991 only goes to 50%. The 100% button does nothing.
    Check the Diagnostics to be sure the door or other switches are reading correctly for maximum rapid.

  7. #7
    Join Date
    Oct 2009
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    Washington
    Posts
    1,462
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    548
    Likes (Received)
    808

    Default

    Is the key turned to Setup?

  8. #8
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    North Plains, OR
    Posts
    124
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    26
    Likes (Received)
    33

    Default

    Quote Originally Posted by magno_grail View Post
    What year VF-1? My 1991 only goes to 50%. The 100% button does nothing.
    Check the Diagnostics to be sure the door or other switches are reading correctly for maximum rapid.
    My VF2 has a parameter to limit rapids to 50%.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  9. #9
    Join Date
    Sep 2008
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    Florida
    Posts
    369
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    30
    Likes (Received)
    97

    Default

    Quote Originally Posted by charlie gary View Post
    Is the key turned to Setup?

    I think that may be the problem. I'm not actually at the site of our sister shop that has this machine; am trying to figure out the problem from where I am. From what they tell me, this in fact is the issue. Thanks for your response.

  10. #10
    Join Date
    May 2005
    Location
    CA
    Posts
    1,164
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    10
    Likes (Received)
    307

  11. #11
    Join Date
    Sep 2008
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    Florida
    Posts
    369
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    30
    Likes (Received)
    97

    Default

    Quote Originally Posted by precisionmetal View Post
    Look at my previous post... that was the problem. Thanks, though.


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •