Parameters for HRT210H
Close
Login to Your Account
Likes Likes:  0
Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Westlake Village, Ca
    Posts
    54
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    2

    Default Parameters for HRT210H

    I picked up a 2008 HRT210H for my 2012 TM2p and I can't get the exact parameters from Haas. Anyone have this set-up or maybe the same year VF?
    Haas tech had me try 210-P1 but I think it has the wrong encoder count. Also tried the 210-HS-B which has the right encoder count but still alarms out
    with "encoder error too large". Had the motor rebuilt because it was locked up.

    If anyone can post a screen shot of the parameters page that would be great or if you have worked through this problem with an 210H rotary let me know.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2016
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    Indiana
    Posts
    258
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    3
    Likes (Received)
    32

    Default

    Isn't there a plain 210h in the setup? I recently added a hrt210h to Mill v17, haas really didn't have much info for me, basically told me to select it from the menu. It worked out of the box for me. This is the older non sigma 5 stuff.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Westlake Village, Ca
    Posts
    54
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    2

    Default

    All the listings I have come with different letters. Any chance you can post a pic of the parameter screen?

  4. #4
    Join Date
    Jul 2016
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    Indiana
    Posts
    258
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    3
    Likes (Received)
    32

    Default

    I don't have mine connected right now so it won't let me scroll the options. I did find some params the HFO sent me though.HRT210_A6_SP_H_Rotary_Table_AC_Motor_OBS_19.zip

  5. #5
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Westlake Village, Ca
    Posts
    54
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    2

    Default

    Thanks. I'll try those out when my motor comes back.

  6. #6
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Staten Island NewYork USA
    Posts
    3,762
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    1106
    Likes (Received)
    1797

    Default

    This is not going to be overly helpful...

    I bought a Rotary that went back immediately for service, when it was returned it did not play nice with my VF-2.
    Turns out a wrong motors or encoder was installed.

    As I HAD to get it running my HFO lent me a rotary unit as they did not have another new. That unit did not work with my VF-2 and they stayed on phone support with me til we got it worked out. That turned out to be almost 8pm. They would have me try different parameters based on what they received from Haas HQ in Ca... I guess lucky we are in NY as Ca time difference left them open for a few hours past our closing time.
    Anyway, point is my VF-2 had wrong parameters for that unit and I had to install/change and modify machine with their help. We setup as a different machine under the settings...so when my unit came back from Ca I could use the stock settings for my unit.
    Point is... it may not be a stock setting or machine setting could have been tweaked.

  7. #7
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Imlay City, Michigan
    Posts
    1,909
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    92
    Likes (Received)
    194

    Default

    We have a 2013 Haas TM2P with a HRT210 rotary, IIRC all I had to do was find the rotary in the parameters and select it?

    Here's pictures of the A Axis parameters, maybe this will help?

    img_3435.jpgimg_3436.jpgimg_3437.jpgimg_3438.jpgimg_3439.jpg

  8. #8
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Imlay City, Michigan
    Posts
    1,909
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    92
    Likes (Received)
    194

    Default

    Here's some more, sorry about the sideways pic's!
    img_3440.jpgimg_3441.jpgimg_3442.jpgimg_3443.jpg

    Kevin

  9. #9
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Westlake Village, Ca
    Posts
    54
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    2

    Default

    Does your 210 have any letters after the 210? Do you know what year or motor is in it? Sigma 1 brushless? Yours has a strange encoder count number, all the ones I've seen are either 8192 or 16384.
    Thanks!

  10. #10
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Imlay City, Michigan
    Posts
    1,909
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    92
    Likes (Received)
    194

    Default

    Quote Originally Posted by astropaulo View Post
    Does your 210 have any letters after the 210? Do you know what year or motor is in it? Sigma 1 brushless? Yours has a strange encoder count number, all the ones I've seen are either 8192 or 16384.
    Thanks!
    It was bought new in 2013 with our TM2P......HRT201SP Version P3.

    img_3452-002-.jpg

    Kevin

  11. #11
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Westlake Village, Ca
    Posts
    54
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    2

    Default

    Thanks,

    I think that is the sigma 5 motor.


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •