reset button not working
Close
Login to Your Account
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Join Date
    Oct 2014
    Country
    CANADA
    State/Province
    British Columbia
    Posts
    19
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    6
    Likes (Received)
    0

    Default reset button not working

    need some help ,i cannot start the mill vf2 1992 I used to have to press the reset to home the machine ,but now its like the keyboard is dead no response , i dont know if it is the keyboard or something else,any help would appreciated .

  2. #2
    Join Date
    Feb 2020
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    Kansas
    Posts
    17
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    31
    Likes (Received)
    9

    Default

    Cracks in the membrane surface? Coolant in behind the membrane can turn into adhesive and stop button function.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    South Florida
    Posts
    657
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    66
    Likes (Received)
    122

    Default

    You can home the machine without resetting the machine. Just power up restart as normal, alarms will be canceled when done.

    Mike

  4. #4
    Join Date
    Jan 2017
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    Oregon
    Posts
    2,743
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    484
    Likes (Received)
    1949

    Default

    Quote Originally Posted by PAMA View Post
    need some help ,i cannot start the mill vf2 1992 I used to have to press the reset to home the machine ,but now its like the keyboard is dead no response , i dont know if it is the keyboard or something else,any help would appreciated .
    So normally you'll startup the machine and have a "102 SERVOS OFF" message. Reset clears the message and the servos come on.

    Do you get the audible beep when you hit the reset button?

    What about using the power up/restart button? That should also clear the 102 alarm as the previous poster mentioned.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2019
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    Maryland
    Posts
    372
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    3
    Likes (Received)
    57

    Default

    what is your nitrogen pressure at ?

  6. #6
    Join Date
    Jan 2017
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    Oregon
    Posts
    2,743
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    484
    Likes (Received)
    1949

    Default

    Quote Originally Posted by hoss710 View Post
    what is your nitrogen pressure at ?
    1992 vf2...

  7. #7
    Join Date
    Jun 2019
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    Maryland
    Posts
    372
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    3
    Likes (Received)
    57

    Default

    gotcha I didn't see that part ! then its either a bad diode in the matrix. or the keypad is shorted or broken. a very common issue of a machine of that vintage.

  8. #8
    Join Date
    Jan 2017
    Country
    UNITED STATES
    State/Province
    Oregon
    Posts
    2,743
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    484
    Likes (Received)
    1949

    Default

    Quote Originally Posted by Hoss710 View Post
    gotcha I didn't see that part ! then its either a bad diode in the matrix. or the keypad is shorted or broken. a very common issue of a machine of that vintage.
    That was why I asked about the beep.

    My 1993 occasionally goes on strike with what I call the "running alarm". It will finish a tool, Z up, than nothing. Everything halts with the spindle still turning, and the control is totally dead. Even the E-stop does nothing. The only recovery is a power cycle of the control, then everything is fine again.

    @OP- when this happens, does the E-stop work?


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •