Setting Z offset on Smooth Control
Close
Login to Your Account
Likes Likes:  0
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Join Date
    May 2013
    Location
    Fife, UK
    Posts
    40
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    30
    Likes (Received)
    2

    Default Setting Z offset on Smooth Control

    We recently installed a new Mazak HCN 8800 with smooth control, replacing our old FH880 with M+ so quite a good upgrade.

    Having a little difficulty in setting the Z work offset however, clearly it`s something we are doing wrong but hopefully someone can shed some light.

    With the M+ it was simple, bring a known tool in, touch off the face, go to Work Offset and "teach" 0.

    According to the manual for the smooth control it should be the same however what we are finding is that doing this is not taking into account the tool length so is setting work offsets in the wrong place (thankfully well away from the job).

    It`s an easy work around to just amend the Work Offset by the tool length but I`m thinking that it surely would do this automatically?

    If anyone can shed light on this it would be greatly appreciated.

    Thanks

    Harry
    Last edited by HarryKSW; 03-10-2020 at 04:40 AM.

  2. #2
    Join Date
    May 2013
    Location
    Fife, UK
    Posts
    40
    Post Thanks / Like
    Likes (Given)
    30
    Likes (Received)
    2

    Default

    All - Issue now resolved.

    Parameter F93 Bit 3 had not been set during commissioning which caused the problem.

    Enabling this makes it work as expected


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •