Search Results - Practical Machinist - Largest Manufacturing Technology Forum on the Web
Close
Login to Your Account

Search:

Type: Posts; User: jwatts

Page 1 of 22 1 2 3 4

Search: Search took 0.02 seconds.

  1. Replies
    6
    Views
    1,903

    Just sent you a PM

    Just sent you a PM
  2. Replies
    6
    Views
    1,903

    I'm looking for the one on the right of the photo...

    I'm looking for the one on the right of the photo which looks like it would fit the table on an FP1.
  3. Replies
    6
    Views
    1,903

    Any chance you still have these?

    Any chance you still have these?
  4. Replies
    1
    Views
    557

    WTT D1-6 Jacobs Rubberflex Collet Chuck

    I have a D1-6 Jacobs rubberflex collet chuck (no camlock pins) that uses 900 series collets. I'm hoping to trade it for a D1-3 chuck that uses the same collets. Uploading pictures is not working...
  5. Replies
    18
    Views
    2,476

    I replaced the capacitor associated with T4, and...

    I replaced the capacitor associated with T4, and haven't had the problem since. I've only used it in short spurts, but so far it looks like that was the culprit.
  6. Replies
    6
    Views
    2,272

    We finally got around to taking that mechanism...

    We finally got around to taking that mechanism apart. Once we got into it, it was more straightforward than I anticipated. There is certainly some rust, but everything looks like it will clean up...
  7. Replies
    18
    Views
    2,476

    With the spindle off I get 290 V,with the spindle...

    With the spindle off I get 290 V,with the spindle on it drops to 270 V. That voltage does not change with spindle speed.
  8. Replies
    18
    Views
    2,476

    I spoke with Tim at Monarch and he thinks that it...

    I spoke with Tim at Monarch and he thinks that it might be an issue with the T4 transformer. I'll test that and see what happens.
  9. Replies
    6
    Views
    2,272

    Thanks for the info, do you know if the motors...

    Thanks for the info, do you know if the motors are available?
  10. Replies
    18
    Views
    2,476

    Thanks for the suggestions. I'll get some larger...

    Thanks for the suggestions. I'll get some larger fuses and give them a try.
  11. Replies
    6
    Views
    2,272

    Agie HSS150 U/V mechanism

    We have an old (~1996 I believe) Agie HSS 150 EDM at work. Something sprung a leak in the box that houses the U/V mechanism and submerged it in water for an unknown amount of time. We didn't know...
  12. Replies
    18
    Views
    2,476

    I'm not sure which is which, but my schematic...

    I'm not sure which is which, but my schematic lists FU1 and FU4 as 2.25 amp fuses. FU2 is 3 amp, and FU3 is 1 amp. It never struck me until now, but I converted this machine from 460V to 230V. I...
  13. Replies
    18
    Views
    2,476

    Pretty sure, they are labeled on the plate above...

    Pretty sure, they are labeled on the plate above the set of three fuses. The one on the right is labeled 3 amp and the other two are labeled 2.25 amps.
  14. Replies
    18
    Views
    2,476

    Blowing modular 10EE fuse

    Of the three fuses next to the module I'm blowing the center fuse, one of the 2.25 amp ones. It happens after I've had the spindle running for a little while, maybe 10 minutes. I recently had the...
  15. Replies
    3
    Views
    1,181

    Thanks for the info. So far the error has not...

    Thanks for the info. So far the error has not returned, but as I said, it is probably only a matter of time.
  16. Replies
    3
    Views
    1,181

    Agie HSS 150 error 384?

    Last night our Agie HSS 150 threw error code 384 which the manual describes as "Motor print X defect". This locked everything. It wouldn't even allow the work tank to be drained. After power...
  17. Thread: Agie HSS error

    by jwatts
    Replies
    7
    Views
    2,464

    Looks like I was wrong about the board working...

    Looks like I was wrong about the board working correctly. The voltage signal coming from that board should have been nominally 24V and it was more like 5V. I was able to get another board to test...
  18. Thread: Agie HSS error

    by jwatts
    Replies
    7
    Views
    2,464

    Unfortunately no, the machine came with the...

    Unfortunately no, the machine came with the manual, but none of the electrical schematics.
  19. Thread: Agie HSS error

    by jwatts
    Replies
    7
    Views
    2,464

    I did some testing today with a heat gun to try...

    I did some testing today with a heat gun to try and narrow things down a bit. After powering the machine up, the lower two LED's are lit and the top one is off. If I heat the top thermistor the top...
  20. Thread: Agie HSS error

    by jwatts
    Replies
    7
    Views
    2,464

    The other fans in the cabinet seem to be running....

    The other fans in the cabinet seem to be running. Both the bulbs on the outside are good, and the white one lights up when the machine is powered on. The error shows up pretty much immediately when...
  21. Thread: Agie HSS error

    by jwatts
    Replies
    7
    Views
    2,464

    Agie HSS error

    Unfortunately questions about this machine are becoming common. We are getting error massage 705. The manual describes it like this.

    Message: 705
    Meaning: Temperature AGIPULS HMC >50°C...
  22. Replies
    7
    Views
    1,782

    Thanks for the help guys. It turns out that in...

    Thanks for the help guys. It turns out that in the process of disassembling and reassembling the motor and tach setup that I must have damaged the tach such that it wasn't outputting voltage at all....
  23. Replies
    7
    Views
    1,782

    I tried swapping the wires on the small "motor"...

    I tried swapping the wires on the small "motor" and that didn't change a thing. The main motor still runs full speed in the same direction.

    I was afraid it might be an encoder or something...
  24. Replies
    7
    Views
    1,782

    Which wires are you referring to? If I reverse...

    Which wires are you referring to? If I reverse the two wires running into the larger motor that is connected to the planetary gearbox the motor still runs at full speed, just in the opposite...
  25. Replies
    7
    Views
    1,782

    Another Agie HSS 150 wire motor issue

    From my previous post I was pointed to where the fuse was located for the motor which drives the wire transfer belts. There turned out to be insulation rubbed of the wires causing a short in the...
Results 1 to 25 of 535
Page 1 of 22 1 2 3 4