Search Results - Practical Machinist - Largest Manufacturing Technology Forum on the Web
Close
Login to Your Account

Search:

Type: Posts; User: magnusrm

Search: Search took 0.00 seconds.

  1. Hi guys. Sorry for the long pause. After some...

    Hi guys. Sorry for the long pause. After some tinkering we found out that the issue lied in the biggest gear on the longest axle. This gear has a one-way drive inside to allow the power feed to...
  2. I finally managed to get the rear locking handle...

    I finally managed to get the rear locking handle axle loose!!! I used the small M4 bolt and jacked it out slowly. Once I got it out, the Y axis now runs smooth as butter, what a relief!
    Since the...
  3. Further update: I took the gear box cover off,...

    Further update:
    I took the gear box cover off, and did a visual inspection of the the internals. The main chamber looked decently clean, but the front chamber where the crown pinion gear is located...
  4. Hi. Just a short update. I got the upper cover...

    Hi. Just a short update.
    I got the upper cover of the power feed end stops / Y axis locking handles off.

    The issue was caused by the rear locking handle was locked, and it turns out that the...
  5. thank you very much, billmac. Will test this ASAP...

    thank you very much, billmac. Will test this ASAP when I get back to the mill. So there are locating plungers on the cover similar to the rear cover? I will try to squeeze in a multi spray 556 (rust...
  6. Hi guys. I have a similar issue with my new...

    Hi guys.
    I have a similar issue with my new Thiel 159.
    My machine was poorly looked after, and had alot of dried out oil all over. It doesnt look like it got any maintainence at all, and it hadnt...
Results 1 to 6 of 6